Как бързо да популяризираме автосервиз и да привлечем клиенти

Рекламата е двигател на интересите, нуждите и дори целите на човека. Тя докосва всички, разрешава проблеми и им помага да получат това, което искат. А висококачественият цялостен маркетинг може да издигне всеки бизнес до нови висоти, да създаде марка и да превърне малък автосервиз в голяма мрежа от автосервизи. В тази статия ще говорим за това как бързо да популяризираме автомобилна услуга и да привлечем клиенти с помощта на модерни видове реклама.

Видове реклама за привличане на клиенти към автосервиз

къде да намерим клиенти за автосервиз

Офлайн реклама. Това е реклама във всякакви медии извън Факс списъци интернет: обществен транспорт, по сгради, в офиси и жилищни сгради, по радио и телевизия. Доскоро това беше традиционен маркетинг и терминът „офлайн реклама“ дори не съществуваше.

Онлайн реклама. Това е всяка реклама в Интернет: банери на уебсайтове, реклама в търсачки, социални мрежи, във форуми, тематични сайтове и др.

Нека разгледаме формата на автомобилната услуга и ефективните рекламни канали за нейното популяризиране. В началото трябва да решим какво точно продаваме и на кого:

1. Целева аудитория

Всеки учебник по маркетинг и реклама казва, че портретът на целевата аудитория (TA) е основата за популяризиране на продукт. За да направите това, трябва ясно да си представите или дори по-добре да запишете характеристиките на основния си клиент. Препоръчително е да бъдете възможно най-подробни. Някои големи компании отиват по-далеч и създават графичен формат на портрет на целевата аудитория и го окачват на видно място.

 

Факс списъци

2. Тип превозно средство

Това е продължение на първата точка, защото марката и класът на автомобила определят характера на собственика. Следователно те пряко влияят върху избора на канал за промоция.

Първо, е необходимо да се очертаят основните характеристики на автомобила:

клас: икономичен, стандартен или луксозен
марка кола
години на производство
тип автомобил: седан, SUV, хечбек, комби и др.
Всеки тип автомобил има своя собствена реклама. Например собственикът на автомобили от стандартен и луксозен клас е по-склонен да използва интернет, а собствениците на SUV прекарват времето си извън града, пътувайки и пътувайки.

3. Местоположение на автосервиза

Ако това е салонът на официален дилър, рекламата може да бъде மிக முக்கியமான சமூக ஊடகங்கள் மற்றும் செல்வாக் поставена на уебсайта на компанията или услугата може да бъде предложена в автосервизен център като допълнителен бонус за клиентите (в резултат на това маркетингът от уста на уста ще работи).
Ако автосервизът се намира в гараж, тогава вероятно ще работи офлайн банер на главния път, в близост до жилищни сгради и гаражи.
Голям рекламен крайпътен банер ще бъде чудесен начин да привлечете потенциални клиенти към автосервизен център, разположен на пътя.
Как да привлечете клиенти към офлайн автомобилен сервиз
Офлайн начини за привличане на клиенти в автосервизен център

За разлика от онлайн рекламата, има хиляди опции за промоция офлайн. И всичко зависи от въображението на рекламодателите, което понякога няма граници. В крайна сметка дори надписът на оградата може да се нарече реклама. Друг е въпросът какъв имидж ще създаде това за вашия бизнес. Нека да разгледаме по-подробно как можете да рекламирате автомобилна услуга офлайн и колко ефективна е тя.

Рекламна табела. Със сигурност всеки е виждал стари коли с реклами от всякакъв характер. Същото нещо може да се постави на място с голям трафик или като табела за вход в автосервиз.

Външна реклама

Това може да е голям крайпътен банер, който показва местоположението на работилницата или директно показва къде да спрете.

Знаци за местоположение в целия район. Това е ефективен начин да покажете на водача точната посока към сервизния център. Формат 2 в 1: практично ориентиране и реклама на услуги.

Оформление на листовки за чистачки. Препоръчително е да ги поставите в най-близкия район, а не в целия град. Основното правило при този вид реклама е да бъде достатъчно полезна и интересна, за да иска човек да запази листовката. Следователно можете да използвате полезна информация за водача:

На обратната страна поставете поле за телефонния номер на водача и bulk lead съобщение от рода на: „Ако колата ми ви притеснява да излезете/паркирате, обадете ми се.“ Има много такива ситуации по паркингите и листовката ще помогне за разрешаването им.
Вариант №1: списък на глобите и техния размер. Опция №: списък с нарушения, за които можете да загубите правата си. Много шофьори намират за полезно да имат това напомняне под ръка.
Иновации в правилата за движение, новини или актуална информация за шофьорите.
Полезни контакти: телефонен номер на Министерството на извънредните ситуации, теглич, пътна полиция и др. Тук можете да използвате формата за партньорски маркетинг и да предложите на шофьора свързана услуга. Например същият номер на камион за теглене или магазин за авточасти наблизо.
рекламна листовка за автосервиз – ако колата ми пречи

Обърнете внимание! Флаерът трябва не само да информира за вашата работилница, но и да привлича клиенти. Следователно предлагането на безплатна услуга или отстъпка винаги е печелившо.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *