Как да привлечем клиенти в медицински център

Според проучване на MedVestnik (medvestnik.ru) пазарът на частни лекарства се е увеличил с 62% през 2012–2015 г. и ще продължи да расте. Съвременните богати пациенти са по-малко склонни да се обръщат към държавни медицински организации. Частните медицински центрове и дентални клиники се ползват с по-голямо доверие.

поради което конкуренцията на пазара на частна медицина нараства бързо

Според www.ey.com ефективното търсене на медицински услуги намалява, конкуренцията Библиотека с телефонни номера за клиенти се увеличава и те имат избор. За да привлекат и увеличат лоялността на клиентите, клиниките трябва да се конкурират:

в подобряване на обслужването на клиентите

ценообразуване;
разширяване на обхвата на предоставяните услуги;
повишаване на оперативната ефективност.

Библиотека с телефонни номера

Действащото законодателство предвижда ограничения върху рекламата на медицински услуги. Например, забранено е рекламирането на услуги за аборт. Рекламата не трябва да съдържа препратки към конкретни случаи на излекуване на пациенти или подобряване на тяхното здраве. Невъзможно е да се твърди, че процедурите, извършвани от частни медицински клиники, са напълно безвредни. Следователно търсачките, чрез които частните клиники привличат клиенти, регулират рекламните кампании на услугите:

Защо ефективността на офлайн привличането е по-ниска от онлайн?
Целият живот около нас беше потопен в интернет. Онлайн рецензиите работят на принципа от уста на уста. Ако се постави под съмнение репутацията на медицински център, тогава славата му веднага ще се разпространи чрез „отзиви“ и социални мрежи.

В търсачката бъдещите пациенти по-често въвеждат или името на заболяването с характерни симптоми, или правят конкретни заявки за желания лекар или услуга.

Предимства на онлайн рекламата за медицински център

насочване към целева аудитория (например само жени в предродилни клиники);
онлайн рекламата може да бъде насочена към конкретни потребителски заявки.
Разработка на уеб сайт
екранна снимка на уебсайта на медицинския център, разработен в студио DIUS
Сайт на Центъра за семейна медицина, разработен в студио ДИУС. Повече подробности >>.

Заповед № 956 на Министерството на здравеопазването изисква பயனர் உருவாக்கிய உள்ளடக்கத்தின்சிறந்த търговските медицински организации да имат официални уебсайтове. Това е посочено отделно в Приложение 1 към Заповед 956. Неспазването на изискванията на заповедта води до глоба. Съгласно закона официалният уебсайт на организацията трябва да съдържа:

описание: пълно име, дата на държавна регистрация

структура на центъра с поделения;
административен персонал;
режим на работа;
информация за контакт на регулаторните органи;
специалисти на медицинския център, за всеки посочете: трите имена, удостоверение за образование, информация от удостоверението, приемно време;
права и отговорности на пациентите;
списък на услугите с тарифи;
прегледи;
отворени свободни позиции;
търсене в сайта;
версия за хора с увредено зрение.

Уебсайт за търговска медицинска организация може да бъде направен в следната форма

Landing page е продаваща страница за реклама на конкретна оферта. Например страница за популяризиране на една основна услуга (например клиника за консултации с невролог). Такава целева страница привлича конкретна аудитория, която въз основа на интернет запитвания търси конкретен лекар.
Официалният уебсайт на медицинска институция е многостраничен информационен уеб ресурс с многостепенна структура от раздели и страници. Посочен е медицинският персонал и процедурите, извършвани в този медицински център.
Аптека или онлайн магазин на свързани продукти. На такива сайтове купувачите избират и купуват онлайн ортопедични продукти, протези, артикули за грижа за лежащо болни и артикули за медицински грижи.
В допълнение към информацията, изисквана от закона, важно е уебсайтовете да предоставят:

Оферта (USP – уникално предложение за продажба) е ясно и примамливо bgb directory предложение, след като прочете, което клиентът трябва ясно да разбере какво ще получи, като се свърже с частна клиника.
Бутони за записване на консултация или записване при определен лекар. Препоръчително е формите за поръчка да се извикват при щракване с едно задължително поле за телефонен номер.
Би било добре официалният сайт да представи снимки на наличното оборудване с подробно описание и всички необходими параметри.
Публикувайте снимки на клиниката – фасада, интериор, стаи, в които се приемат пациенти.
За пациентите, които стават купувачи, е важно да създават изгодни оферти, както и карти за отстъпки.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *