Двуфакторно удостоверяване и OTP: Как SMS играе роля в сигурността

Той също така позволява на потребителите и бизнеса да се радват на по-голямо спокойствие, когато става въпрос за сигурност. Тъй като чувствителните лични и бизнес данни са постоянно под заплаха от хакери, важно е фирмите да предлагат сигурни средства за защита.

Сигурност, OTP, 2Fa

Важно е, че SMS се разрасна, за да изпълни тази роля – предоставяйки инструмента, необходим за защита на потребителските данни. Чрез използването на SMS, фирмите могат да помогнат да се уверят, че техните клиентски данни са защитени.

Като използвате SMS във вашия собствен бизнес, вие можете по-добре да защитите данните на вашите потребители, като същевременно установите по-добър рекорд за вашата марка. Тази печеливша ситуация отразява защо трябва да започнете да използвате SMS за сигурност – ако още не сте го направили.

По-долу ще проучим различните начини, по които SMS влияят на сигурността, като разгледаме процесите на двуфакторно удостоверяване и по-специално OTP.

Какво е 2-факторна автентификация?

Двуфакторното удостоверяване предлага предимство пред традиционните мерки за онлайн сигурност, тъй като от потребителите се изисква да предоставят две части от информацията, за да влязат в акаунт.

Например, може да им трябва парола, както и текстов код.

Тук можете да видите как SMS влиза  B2B имейл списък   в действие. Чрез използването на 2-факторна автентификация, фирмите могат да помогнат да се уверят, че потребителската информация е защитена.

С 2-факторно удостоверяване фирмите също могат да помогнат да се гарантира, че акаунтът на потребителя няма да бъде компрометиран. При традиционните настройки, ако хакер успее да защити потребителското име и паролата на онлайн потребител, той ще може да хакне неговия акаунт.

B2B имейл списък

С двуфакторното удостоверяване обаче това става много по-трудно. Вместо просто да се нуждаят от информация за потребителя, те също ще имат нужда от код, изпратен на телефона на потребителя.

Предполага се, че този телефон ще бъде на потребителя, а не на хакера. Това означава, че няма да имат достъп до кода, необходим за влизане в акаунта на потребителя. По този начин SMS се превърна в средство за защита на потребителските данни в някои от най-сигурните институции в света. Банките, например, използват двуфакторно удостоверяване на своите уебсайтове и мобилни  folgjende Smart Bidding-strategyen soene   приложения. Може дори да срещнете това на други сайтове, когато се опитвате да промените поверителна потребителска информация – като например парола.

По този начин SMS работи, за да осигури сигурност на милиони интернет потребители по целия свят. Ролята на SMS в киберсигурността обаче не спира до двуфакторна  ao lists   автентификация. Той също така играе важна роля в OTP.

Еднократните пароли , известни също като OTP

осигуряват високо ниво на сигурност.

Това може да помогне за защитата на бизнеса и чувствителната информация, която те съхраняват. Като използвате OTP във вашата собствена организация, можете по-добре да защитите личната информация на вашата компания – и тази на вашите клиенти.

Споделете
Tweet
ПИН

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *