Zašto tvrtka mora znati cijenu potencijalnog klijenta?

U publikacijama na temu promicanja komercijalnih stranica redovito koristimo termin “lead”. A pritom smo primijetili da svi čitatelji (a ni svi klijenti Elit-Weba) načelno ne tumače i razumiju ispravno ovaj koncept. A ponekad podcjenjuju važnost takvog faktora kao što je trošak potencijalnog klijenta.

Danas to želimo popraviti!

U ovom članku ćemo vam reći što je lead i koja je cijena leada, kako se izračunava i što bi trebalo biti da bi se komercijalna aktivnost u načelu mogla smatrati učinkovitom. Sigurni smo da će biti zanimljivo!

Cijena po kontaktu: što je to?

Prvi korak je razumijevanje terminologije!

Lead je osoba koja je izvršila određenu ciljanu radnju: kliknula na poveznicu, registrirala se na web stranici, ispunila obrazac za povratne informacije, instalirala aplikaciju, naručila povratni poziv, poslala poruku chatbotu itd.

Trošak po potencijalnom kupcu je iznos koji poduzetnik plaća za svaku ciljanu akciju.

Važno je pojasniti da potencijalni kupac nije isto što i kupac. U biti, lead je samo potencijalni klijent koji je zainteresiran za proizvod ili uslugu, ali još nije naručio, već je samo poduzeo određeni “preliminarni korak”. Leadovima je potrebno zagrijavanje i dodatni rad s njima kako bi se pretvorili u kupce.

Zapravo, postoji dosta razloga zašto bi tvrtka trebala znati cijenu po potencijalnom klijentu i stalno mjeriti ovaj i druge parametre. Štoviše, to ne znači samo cijenu leada u PPC-u, već i prosječnu cijenu leada na Instagramu i cijenu leada na Facebooku, ako promovirate na tim društvenim mrežama.

Usredotočit ćemo se na one razloge koje na temelju vlastitog iskustva smatramo najznačajnijima.

Analiza ROI-ja stvaranja potencijalnih kupaca

Povrat ulaganja (ROI) jedan je od načelno ključnih pokazatelja za poslovanje koji odražava koliko je isplativo ulagati novac u oglašavanje i promociju, isplate li se ta ulaganja i treba li prilagoditi strategiju. Cijena po potencijalnom kupcu utječe na ROI jer određuje koliko ćete potrošiti da biste privukli jednog potencijalnog kupca. Što je niža cijena po potencijalnom klijentu, to više potencijalnih klijenata možete dobiti za isti proračun i to će vam biti veća dobit i ROI.

Ako tvrtka ne poznaje vlas Baza podataka e -pošte za funkciju posla titi ROI, bit će joj izuzetno teško učinkovito se promovirati na Internetu i izbjeći prekoračenje troškova.

Odabir kanala za stvaranje potencijalnih kupaca s velikom vjerojatnošću kupnje

Baza podataka e -pošte za funkciju posla

Tvrtke mogu koristiti mnoge kanale za privlačenje potencijalnih kupaca i kupaca – to je činjenica. Ali raditi na principu “sve odjednom” je definitivno pogrešno. Na taj način riskirate potrošiti značajan dio svog budžeta na kanale koji vam zapravo ne donose stvarnu zaradu. I obrnuto, ozbiljno ograničite proračun u koji trebate uložiti za maksimalan profit.

Odabir pravih kanala za stvaranje potencijalnih klijenata važan je za tvrtku iz nekoliko razloga:

  1. Različiti kanali im ഇൻ്റീരിയർ ഡിസൈൻ aju različitu cijenu po kliku (CPC) i cijenu po pojavljivanju (CPM), što utječe na cijenu po potencijalnom klijentu. Na primjer, kontekstualno oglašavanje može imati visoku cijenu po kliku, ali i visoku relevantnost i konverziju. Društvene mreže mogu imati nisku cijenu po impresiji, ali i malu vjerojatnost kupnje.
  2. Svaki kanal ima vlastitu učinkovitost i učinkovitost ovisno o vašem proizvodu ili usluzi, ciljanoj publici i drugim individualnim parametrima. Na primjer, marketing putem e-pošte može biti učinkovit za ponovnu prodaju ili zadržavanje kupaca, dok blog na web stranici može biti učinkovit za izgradnju autoriteta i povjerenja u vaš brend.

Opet, znajući cijenu potencijaltenci bw lists jalnnih kupaca na različitim kanalima, možete optimizirati vlastiti proračun, inteligentnije ga raspodijeliti i postići bolje rezultate uz mnogo manje ulaganja.

Formiranje cijene proizvoda ili usluge

U konačnici, poznavanje cijene po potencijalnom kupcu može pomoći tvrtki da postavi objektivniju cijenu za svoj proizvod koja je relevantnija za kupca. Naravno, cijena utječe na ponudu i potražnju na tržištu. Ako je jako visok, postoji rizik od gubitka nekih klijenata. Ako je preniska, dobit će, sukladno tome, također biti niska.

Također, ne zaboravite da trošak izravno utječe na percepciju i zadovoljstvo vaših kupaca. Visoka cijena automatski povećava očekivanja potencijalnog kupca od proizvoda. A niska može privući jednu kategoriju ciljne publike, ali uplašiti drugu, jer može ukazivati ​​na nedovoljno dobru kvalitetu. Stoga je važno pronaći “zlatnu sredinu” u pogledu cijene i po potrebi korigirati cijenu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *