Истории на клиенти на Blueshift

Всички имаме своите (здравословни) мании – някои хора обичат своите домашни любимци, други прекарват цял ​​живот в усъвършенстване на плетенето си.

И тъй като нашите хобита станаха по

достъпни чрез дигиталната трансформация. много търговци на дребно Библиотека с телефонни номера на авточасти останаха вкоренени в миналото и получаването на правилните части и инструкции за поддръжка и обслужване на превозни средства продължи да бъде караница. CarParts.com се опита да промени това и да помогне на обикновените шофьори да се върнат на пътя, като улесни намирането на точните части, аксесоари и информация за автомобила. Всеки, от хора, които просто искат да направят лесен ремонт до майстори, които правят автомобили през целия си живот, могат безпроблемно да намерят точно това, от което се нуждаят, на CarParts.com.

Екипът на CarParts

Com искаше да предостави по-специализирани. Че техният наследен маркетинг облак не можеше да се справи с променящите се потребителски изисквания за персонализиране. Маркетинговият екип искаше да премине отвъд обикновените партидни и взривни кампании, но това нямаше да се случи без промяна в технологията. Да вдигна нещо от земята. Екипът се нуждаеше от значителни ИТ и инженерни ресурси, което удължи сроковете за стартиране и затрудни изпробването на нещо ново. Тяхната наследена маркетингова система дори не можеше да започне да обработва големите количества исторически данни. Следователно данните в реално време и каталожните данни, които CarParts.com събираше.

Библиотека с телефонни номера

Екипът на Carparts.com започна да отлага все повече и повече от страхотните си идеи, свързани с персонализирането, и стана ясно, че имат нужда от нов технологичен партньор. Беше от съществено значение платформата, която избраха, да може да се възползва максимално от техните данни за клиенти и продукти. Предишното им решение имаше проблеми с обработката на своите над 1 милион SKU, което направи практически невъзможно персонализирането на потребителското изживяване според тяхната марка/модел на превозно средство и уникални нужди. За да уеднаквят каталожните и поведенческите данни, CarParts.com избра Blueshift като техен най-добър технологичен партньор за успех.

Тъй като все повече потребители се насочиха към закупуването на своите авточасти онлайн, CarParts.com разшири своята клиентска база. Тяхното партньорство с Blueshift стана важно. Способността на Blueshift автономно да персонализира преживяванията на клиентите без необходимост от участие на ИТ беше от решаващо значение за позволяването на CarPart.com да мащабира препоръчаните клиенти в различни канали. Това стана възможно чрез консолидиране и активиране на всички техни съществуващи данни от първа страна. Като същевременно остава в съответствие със строгите разпоредби за поверителност с единствения клиентски изглед на Blueshift.

С Blueshift на борда

екипът на CarParts.com се зае да трансформира маркетинговата de ce ați putea dori să găsiți pe cineva си програма с няколко ключови инициативи. Осигурете подходящи препоръки за продукти и съдържание на всеки потребител въз основа на годината на автомобила. Марка и модел. Както и афинитетите и скорошното поведение. След това подобрете ангажираността и задържането на клиентите чрез прецизно насочване към потребителите със смислено и надеждно съдържание на всеки етап от жизнения цикъл на клиента. CarParts.com се зае да увеличи обема на съобщенията с автоматизирани кампании, задействани от поведението, за да могат да доставят навреме. Следователно уместни съобщения въз основа на най-новата потребителска активност, без да се разчита на инженерни ресурси.

РЕЗУЛТАТИ И СЛЕДВАЩИ СТЪПКИ

С достъпната за търговци и гъвкава платформа на Blueshift екипът на CarParts.com заработи бързо.

Техният екип успя да представи редица нови промоции. Кампании за поддръжка на транзакции и жизнения цикъл на превозното средство, които са напълно автоматизирани и задействани от събития. Това включва изоставяне на количката, прегледани продукти. Ето защо, поддръжка на превозни средства, изоставяне на търсенето и кампании за офериране след покупка.

Гъвкавостта на платформата на Blueshift адресира нашата сложна структура от данни и улеснява доставянето на персонализирани съобщения и разширяването на нашите канали. Хората зад Blueshift наистина се грижат за нашия успех и са една от основните причини да сме там, където сме днес. Ето защо, каза Хуман Ахаван. Главен маркетинг директор в CarParts.com.

Със силата на Blueshift екипът на CarParts.com постигна невероятни резултати. Процентите by lists на кликване са се увеличили с над 400% след прилагането на Blueshift. Екипът е увеличил обема на съобщенията със 130%, със същото количество ресурси. И това не се дължи на екипа, работещ в допълнителни часове, тъй като маркетинговият персонал спестява над 50 часа на седмица чрез елиминиране на инженерните зависимости с Blueshift.

Също така от съществено значение за техния успех беше помощникът от нашия партньор

Alchemy Worx.Ето какво казва Айзък Есес. Следователно, старши стратег в Alchemy Worx. Следователно, казва за успеха на CarParts.com. CarParts.com дойде в Alchemy Worx със силна програма за електронна поща. Следователно има нужда от помощ за преминаването му на следващото ниво. Пренесохме нашия итеративен тест и култура на обучение в техния канал. Следователно оптимизирано преобразуване чрез микросегментиране и добавени нови автоматизирани потоци. След това Blueshift стана естественият избор за подкрепа на изграждането на управлявано от данни сегментиране и поддръжка на техните персонализирани потоци.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *