5 SMS маркетинг съвета за застрахователни компании

Напредъкът в мобилните технологии превърна SMS маркетинга в основен инструмент за различни компании и индустрии. За ваше щастие застрахователната индустрия не е изключение. Всъщност много застрахователни ръководители се обръщат към SMS маркетинга, за да осигурят на клиентите си по-добро преживяване и по този начин да увеличат печалбите.

застрахователна компания

Поради тази причина, нека да разгледаме 5 умни съвета за SMS маркетинг за застрахователни компании и да видим как те могат да бъдат използвани за разрастване на вашия бизнес.

Напомнете на клиента за изтичане на полицата

Искате да бъдете в челните редици на съзнанието на вашите клиенти? След това им покажете, че ви е грижа. С SMS известия можете да изпращате автоматизирани известия до клиентите, когато техните политики изтекат. Това ще постави бъдещата дата на  Купете потенциален номер на мобилен телефон   изтичане на преден план в съзнанието на вашите клиенти и ще ги направи по-вероятно да напуснат вашата компания.

Включете обратни връзки в съобщения
Фирмите, които включват обратни връзки в своите SMS съобщения, могат да генерират по-голям трафик към уебсайта си. Това означава, че тази високоефективна SMS стратегия може да доведе до по-силен приток на потенциални клиенти към вашата начална страница.

Купете потенциален номер на мобилен телефон

С правилните връзки можете да изпратите клиентите директно до целеви страници, където могат да закупят вашите стоки, да прочетат за вашите политики или дори да намерят ценна информация за връзка с вашия бизнес.

Използването на обратни връзки е чудесен начин да накарате клиентите да се включат във вашия бизнес и в уебсайта ви. Поради тази причина не забравяйте  koene se optimisaasjescore brûke om  да включите обратни връзки, когато е възможно, във вашите SMS известия.

Рекламирайте специални оферти
Застрахователните компании могат също да използват SMS известия, за да рекламират своите специални оферти. Ако имате сделки, купони, оферти или ексклузивни предложения, не забравяйте да уведомите клиентите си чрез SMS известия. Това е чудесен рентабилен начин да рекламирате  ao lists   услугите си и да привлечете повече хора към бизнеса си.

Като донесете маркетинговата си кампания на телефоните на вашите потребители, вие се подготвяте за повече кликвания и по-големи реализации за тези специални оферти. Това означава повече печалба за вас и по-голяма лоялност от вашите потребители.

Напомняйте на клиентите за датите на плащане

Можете също да използвате SMS известия, за да напомняте на клиентите за предстоящи дати на плащане. Вашите клиенти ще оценят информацията, особено ако изпращате напомняния няколко дни предварително. Това ще ви помогне да поддържате плащанията на вашите клиенти навреме и също така ще гарантира, че ще изградите по-силна лоялност към марката сред потребителите.

Страхотното нещо на SMS? Предлага невероятна гъвкавост. Можете да предлагате ежедневни напомняния или просто да изпратите еднократно съобщение – това наистина зависи от вас.

Не изпращайте спам на клиентите си
Имайки предвид това, не забравяйте, че не трябва да изпращате спам на потребителите си. Въпреки че застрахователните компании могат да използват SMS известия за своя (значителна) полза, важно е да имате предвид, че клиентите не искат телефоните им да се взривяват на всеки няколко дни. Опитайте се да сведете SMS сигналите до минимум и само за важни известия и оферти.

По този начин можете да се държите в челните редици на съзнанието на вашите потребители. Bез да ги карате да се чувстват претоварени или притиснати да купят вашите услуги. От само себе си се разбира, че прекомерното продаване на вашите продукти и услуги всъщност може да накара клиентите да се откажат от вашата SMS кампания.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *