Yandex Wordstat – услуга за статистика на ключови думи

Yandex Wordstat – статистика за ключови думи, без която е невъзможно да се организира ефективната работа на уебсайтове и търговски акаунти в социалните мрежи. Това е лесен за научаване инструмент, използван от SEO оптимизатори, предприемачи, директолози и търговци.

Какво е Wordstat и защо е необходим?

Yandex Wordstat е безплатна услуга, която събира и анализира потребителски Списък на електронната поща на промишлеността заявки от търсенето на Yandex. С негова помощ можете да разберете колко популярна е определена тема или бизнес ниша за потребителите и да преглеждате данни, като вземете предвид географското местоположение и сезонността. Вземат се предвид само заявки от потребители на Yandex: данните от Google, Rambler и други търсачки не се анализират.

Yandex Wordstat – статистика за ключови думи в търсачката

С помощта на услугата Yandex Wordstat можете

намиране на подходящи котви за вътрешни и външни връзки;
съберете семантично ядро ​​за уебсайт, бъдеща статия, публикация;
изберете ключови думи за оптимизиране на конкретни страници;
събирайте заявки за настройка на реклама в Yandex Direct;
направете прогноза за потенциалния трафик на уебсайта.

Списък на електронната поща на промишлеността

Инструментът за планиране на ключови думи Yandex Wordstat ви позволява да разберете честотата на фразите – тоест колко пъти потребителите са ги поискали при търсения, например през последния месец.

Ако е необходимо, можете да настроите събирането на ключови фрази в Yandex за конкретен регион или град. Има възможност за преглед на статистика за конкретни устройства – таблет, смартфон, десктоп (настолен компютър или лаптоп).

Yandex Wordstat дава приблизителни данни и не посочва броя на преходите към уеб ресурс за изследваната фраза. Въз основа на данните можете да направите груба прогноза за импресиите в резултатите от търсенето, но броят на преходите към сайта зависи от много фактори.

предназначението на опциите и блоковете

Визуално услугата се състои от два прозореца, ред за въвеждане на фраза за анализ и бутони за избор. а именно:

Редове за указване на търсената дума или фраза.
Функции  По думи – ви позволява да генерирате списък с фрази, свързани importanța validării e-mailurilor și a știi dacă au fost citite с ключовата дума, която се изучава. Когато услугата стартира, функцията е активирана по подразбиране.
Функции  По регион – генерира списък или карта. Те показват разпределението на популярността на заявката по държава, регион или град, изразено като число или процент.
Редове за избор на тип устройство (десктоп, мобилно устройство, само телефони и само таблети). Генерира списък с фрази, като взема предвид устройствата, използвани от потребителя при въвеждане на заявка.
Дати, когато данните са актуализирани последно.
Функции  История на заявките – генерира отчет за историята на импресиите на проверяваната фраза през последните 2 години. Отчетът се показва под формата на списък и графика; можете да видите абсолютните и относителните стойности на статистиката.
Функции  Избор на регион- предоставя данни за определен регион или град или няколко опции. Можете да конфигурирате показването на статистика, като поставите отметка в квадратчетата до географската област.
Лява колона.

Дясна колона

Изброените опции ви позволяват да направите задълбочен анализ на ключовите думи на Yandex, да разберете тяхната популярност в зависимост от региона и времето на годината и да направите прогнози c opyright by bulk lead за използване от потребителите през следващия месец.

Как да работите с услугата
За да започнете да анализирате ключови думи, трябва да влезете в акаунта си в Yandex или да влезете в социалните мрежи. Алгоритъмът за по-нататъшна работа е изключително прост:

Решете желаната фраза.
Въведете го в съответното поле.
Кликнете върху бутона  Избор.
Ако е необходимо, можете веднага да зададете региона за анализ на ключови думи от Yandex.

В резултат на това на екрана ще се появят две колони. Отляво се показват всички словоформи и фрази, свързани с проверяваната заявка, в която присъства изследваната фраза, като се посочва честотата на използване на всяка от тях. В дясната колона услугата показва списък с фрази, които са потенциално подходящи за предмета на проверяваната заявка или са подобни по значение.

Какви данни и как мога да ги получа?
Потребителят на услугата може да получава различни данни в зависимост от опциите, които използва. Ключовите думи на Yandex Wordstat са посочени заедно с тяхната честота. Можете да разберете честотата на въведената фраза (на снимката по-долу).

Yandex Wordstat – снимка

Можете също така да видите честотата на различните словоформи на тестваната фраза и фразите с нейното включване.

Yandex Wordstat – снимка

Можете да разширите семантичното ядро, като използвате дясната колона. В дадения пример такива заявки ще бъдат „сипна къща“, „каркасна къща“ и т.н.

Yandex Wordstat – снимка

Можете да получите данни въз основа на регион или град. За да направите това, трябва да активирате функцията „По регион“ (1), след което да изберете желаната опция (2), като по подразбиране е „Всички“. Резултатите ще покажат две колони с числа: „месечни импресии“ и „регионална популярност“. Във втория случай стойност, по-голяма от 100%, ще означава висок интерес към заявката, по-малко от 100% ще означава нисък интерес.

Yandex Wordstat – снимка

Можете да генерирате резултати, като вземете предвид вида на устройството, от което въвеждате информация.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *