Kuinka kirjoittaa markkinointisuunnitelma 9 vaiheessa

Muistatko kohtauksen Liisa ihmemaassa, jossa Alice kysyy Cheshiren kissalta, mihin suuntaan hänen pitäisi mennä?

“No, se riippuu siitä, minne haluat päästä”, kissa vastaa.
“Voi, sillä ei todellakaan ole väliä”, Alice vastaa.
“Silloin ei todellakaan ole väliä, mihin suuntaan menet”, kissa päättää.

Tämä kohta opettaa meille arvokkaan läksyn: tietää, minne haluamme mennä, on tärkeää perille pääsemiseksi. Siksi, kun osaat kirjoittaa markkinointisuunnitelman, voit piirtää tiekarttasi ja löytää polun tavoitteidesi saavuttamiseksi (asiakkaiden houkuttelemiseksi ja pitämiseksi).

Markkinointisuunnitelman ei tarvitse olla laaja tai monimutkainen. Parhaat markkinointisuunnitelmat ovat pikemminkin lyhyitä ja yksinkertaisia. Avain tehokkaan markkinointisuunnitelman kirjoittamiseen piilee kuitenkin suuressa paradoksissa: yksinkertaisuuden saavuttamisen vaikeudessa.

Mikä on markkinointisuunnitelman tarkoitus?

Samoin Steve Jobs keskusteli ideasta sanoessaan: “Yksinkertainen voi olla vaikeampaa kuin monimutkainen.” Jopa Albert Einstein itse sanoi: “Jos et voi selittää sitä yksinkertaisesti, et ymmärrä sitä tarpeeksi hyvin.” Saattaa kuitenkin olla, että ilmailuinsinööri Kelly Johnson viittasi tähän konseptiin parhaiten käyttämällä neljää yksinkertaista kirjainta: KISS – “Keep It Simple Stupid”.

Tämä opas auttaa Whatsapp-numeroluettelo sinua löytämään markkinointisuunnitelman laatimisen yksinkertaisella tavalla, joka perustuu KISS-konseptiin ja laajennettuun malliin, joka tunnetaan nimellä “1 Page Marketing Plan”. Tätä mallia ovat puolustaneet lukuisat markkinoinnin tutkijat, mukaan lukien Philip Kotler, mutta yrittäjä Allan Dib levitti sitä laajalti samannimisen bestsellerin kautta.

Markkinointisuunnitelma voi auttaa sinua organisoimaan markkinointistrategiasi ja keskittymään yrityksesi tavoitteiden saavuttamiseen.

Whatsapp-numeroluettelo

Onko markkinointisuunnitelman laatiminen välttämätöntä?

Markkinointisuunnitelmat ovat kokeiltu ja todellinen menetelmä, jota käytetään jatkuvasti ympäri maailmaa suurille ja Τι είναι η Συμμόρφωση CJIS; pienille yrityksille. Pk-yrityksissä näyttää kuitenkin siltä, ​​että konsepti tai ainakin sen toteutus ei ole niin laajalle levinnyt kuin sen pitäisi olla.

Outbound Enginen äskettäin tekemän tutkimuksen mukaan 50 prosentilla pk-yrityksistä ei ole vakiintunutta markkinointisuunnitelmaa .Tämän palapelin puuttuminen voi johtaa yrityksen myynnin pysähtymiseen tai jopa laskuun.

Vaikka kukaan ei ole varma, miksi pk-yrityksiltä yleensä puuttuu järkevä markkinointisuunnitelma, se voi johtua siitä, että asb directory markkinointisuunnitelmia pidetään – perinteisesti sanottuna – monimutkaisina asiakirjoina, jotka ovat yli 100 sivua pitkiä. Tämä nähdään suurena ajan ja resurssien tuhlauksena useimpien yritysten omistajille, jotka keskittyvät enemmän vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin ja pysymään asetettujen budjettien rajoissa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *